sobota 19. února 2011

pražské přívozy

co se týče Vltavy

PRAŽSKÉ PŘÍVOZY

P2 funguje celkem bezproblémově, vetšinou se neřídí jízdním řádem, ale spíše zájmem. V Podhůří je celkem omezená možnost využití MHD (jeden autobus za hodinu), lidé tedy hojně využívají přívozu k přepravení na druhý břeh, kde MHD funguje pravidelně a bezproblémově. Velké procento užití zahrnují také návštěvníci ZOO v Troji.

P3 spojuje Žluté lázně s Lihovarem. Zastávka je přímo v areálu Žlutých lázní, dokážu si tedy představit hojně využívaný letní provoz. Bohužel je ale dočasně přesunuta na Veslařský ostrov, takže velký potenciál nevidím, snad jen ten, že v této oblastí není mnoho mostů, přívoz tedy opravdu funguje jako přemostění.

P4 funguje jako jediný pouze sezónně. Nachází se v centru Prahy, kde spojuje Střelecký, Slovanský a Dětský ostrov. Oblast je celkem bohatě přemostěná, užití přívozu pouze k přepravě zde není tak časté. Hojně využíván turisty.

P5 je přívoz mezi Císařskou loukou, Výtoňí, Botelem Admirál a Jiráskovo náměstím. Cesta trvá 15 min a pro přepravu z místa na místo nemá velký potenciál. Už nástupní stanice na špičce císařské louky není uplně vhodná. Cesta je ale příjemná a lze poznat Prahu z jiné perspektivy.



Žádné komentáře:

Okomentovat